Marina Bay Sands, Kadar RWS Melambung Ketika Singapura Menunggu Perlumbaan F1, Investment Confabs
Toto

Marina Bay Sands, Kadar RWS Melambung Ketika Singapura Menunggu Perlumbaan F1, Investment Confabs

Dengan Singapura mengalu-alukan kembali persidangan pelaburan utama dan Formula 1, harga bilik di negara kota itu melambung tinggi, dan itu memberi manfaat kepada dua pusat peranginan bersepadu di sana.

Kadar Bilik Singapura
Marina Bay Sands di Singapura, dilihat di atas. Kadar bilik di sana melambung SGP Hari Ini tinggi apabila acara besar kembali. (Imej: Bloomberg )
Kadar bilik di Marina Bay Sands (MBS) dan Resorts World Sentosa meningkat lebih awal daripada pemulangan F1 dan SuperReturn confab, antara acara marquee yang lain. Dalam sesetengah kes, kadar meningkat kepada $2,000 semalam dan seterusnya.

SuperReturn berlangsung dari 19 September hingga 23 September di Marina Bay Sands, yang dikendalikan oleh Las Vegas Sands (NYSE:LVS).

Acara itu menghimpunkan 800+ pelabur institusi, pengurus dana dan penyedia perkhidmatan yang menumpukan Asia dari seluruh dunia untuk membuat rangkaian, menjalankan perniagaan dan membincangkan perkembangan pasaran terkini,” menurut Visit Singapore.

Persidangan itu dibatalkan pada tahun 2020 kerana wabak coronavirus. Tetapi seperti yang berlaku dengan rakan sejawatan mereka di AS, syarikat Asia dan pekerja mereka mahu kembali menjalankan perniagaan secara peribadi, termasuk persidangan dan mesyuarat.

F1 Revs Naik Kadar Bilik Singapura
F1 kembali ke negara bandar pada hari Ahad, 2 Okt. malah ia menyumbang kepada kos bilik tetamu yang lebih tinggi di MBS, Resorts World Sentosa dan tempat bukan permainan di Singapura.

Perlumbaan itu merupakan salah satu acara sukan tahunan utama Singapura, dan permintaan terpendam boleh dipamerkan dengan cara yang ketara tahun ini berikutan ketidakhadiran selama dua tahun akibat pandemik. Menambah daya tarikan peraduan F1, ia adalah perlumbaan malam, yang popular di kalangan Pengeluaran Sidney peminat perlumbaan. Ia bukan satu-satunya acara yang memberi tekanan ke atas harga hotel Singapura.

“Jauh dari trek, barisan hiburan termasuk persembahan oleh Westlife dan Green Day. Nama-nama besar lain yang datang ke Singapura akhir tahun ini termasuk Justin Bieber, Maroon Five, dan Guns N’ Roses,” lapor Bloomberg .

Membuktikan potensi perlumbaan F1, bilik paling murah untuk ketibaan 30 Sept/Okt. Pelepasan 3 di Menara Crockfords, yang merupakan salah satu daripada beberapa hotel di kompleks Resorts World Sentosa, ialah $2,874 semalam, tidak termasuk cukai dan yuran.

Singapura Melantun sebagai Saingan Lag
Walaupun tidak kembali ke tahap pelancongan dan konvensyen 2019, Singapura jauh mendahului pesaing serantau, seperti Hong Kong dan Macau. Kalendar mesyuarat dan konvensyen kekal ringan di Hong Kong, manakala hasil perjudian kasar (GGR) Macau berada pada tahap paling rendah.

Kedua-dua wilayah pentadbiran khas (SAR) ditahan oleh dasar kuarantin punitif dan sekatan perjalanan Parti Komunis China (PKC). Peraturan tersebut Togel HKG menjadikan lawatan ke SAR tidak menarik bagi mereka yang tinggal di tanah besar China dan negara lain.

Menunjukkan ia tidak mahu mengulangi kesilapan China, Singapura mengambil pendekatan yang berbeza, dan itu adalah untuk manfaat dua syarikat perjudian yang beroperasi di sana. Hari ini, MBS mewakili kira-kira separuh daripada nilai pasaran Las Vegas Sands, manakala khabar angin pengambilalihan baru-baru ini berkisar di sekitar induk Resorts World Genting Singapura. Menurut penganalisis, Genting tidak mungkin menjual dengan pemulihan negara kota.